Bahan bahannya:
2 Ekor Udang Galah-saiz besar- bersihkan
1 Peket cendawan -di siat siat - dibersihkan
1 ketul kecil kunyit hidup-ditumbuk
1 Caw Santan Pekat
2 Sb Kerisik
1 Helai daun kunyit
1st biji ketumbar -ditumbuk
2 ulas bawang putih-tumbuk
3 Ulas bawang merah-tumbuk
2 sb Cili kisar
Cara membuatnya:
Tumiskan bahan tumbuk dan cili kisar.
Masukkan santan pekat.
Masukkan Udang Galah, kacau sebatikan dengan santan.
Masukkan Cendawan dan balik balikkan.
Seterusnya masukkan daun kunyit dan kerisik.
Rasalah garamnya. Biarkan sampai agak pekat baru angkat.
Tertenggek jer kat pinggan. Tapi malangnya saya tak terliur ni. Saya tak makan ikan atau udang yang besar.